Palveluverkkouuudistusta pannaan täytäntöön

Lähteekö Ahlaisista ensin kirjasto?

Kirjastonhoitaja Anu Laine selvitteli kirjalähetystä, jonka Aaro Nisula oli juuri tuonut. Jenna Selivaara etsi ideoita päiväkodin jouluaskarteluun. Kuva ja teksti: Hannu Nummelin

Ahlaisten kirjaston tulevaisuus on epävarma. Valtuusto päätti että kirjasto siirtyy 1.8.2021 koululle.  Kirjastopalvelujohtaja vastasi tiedusteluun 22.11.2020 että kirjasto siirtyy muualle koska talo myydään. Tilayksikön päällikkö Mikko Viitala kuitenkin vakuuttaa Uutisluotsille että tilojen myyntipäätökset alistetaan aina tekniselle lautakunnalle, eikä sellaista ole tässä tapauksessa edes suunnitteilla. 

Ahlaisissa suhtaudutaan ymmärtäen kaupungin tiedotukseen, joka  tökkii sekä sisään- että ulospäin. Kirjaston vieminen olisikin sitten paljon pahempi asia. Perustaessaan 1850 Kellahden kansankirjaston kunnallisneuvos, valtiopäiväedustaja Edvin Avellan uskoi vakaasti, että lukeminen sivistää rahvasta. Onneksi alkaa nyt siis näyttää, että Avellan ei tässäkään asiassa erehtynyt.

Samaan aikaan ollaan päiväkotia siirtämässä koulun yhteyteen. Montaakan askelta ei koulun ulkomittoja tutkivan tarvitse ottaa kun käy selväksi että tila ei riitä. Ahtaudesta ei kuitenkaan pidä huolestua. On myös päätetty jossakin vaiheessa rakentaa kokonaan uusi monitoimitalo, johon sijoittuisivat kaikki kaupungin palvelut. Niinikään on luvattu 600 000 euroa remonttirahaa, jolla koulun nykyiset tilat saataisiin uuteen kuosiin.