Perjantain päivätoimintaryhmä kannustaa uusia mukaan

“Milloinkas pääsemme grillaamaan?”

Lions Club Noormarkun Ari Vaitiniemi ja Sakari Turpeinen toivat Noormarkun päivätoimintakeskuksen terassille uudet kalusteet. Perjantaina kalusteita testasivat Raili Niro, Margit Hietanen, Raili Grönroos, Ulla-Maija Kortesoja, Leila Tuominen ja Laila Tarkki yhdessä henkilökunnan Tarja Paloheimon, Sari Leinon ja Tiila Nissisen kanssa.

Noormarkun päivätoimintakeskuksessa iloittiin perjantaina, sillä päivätoiminnan käyttöön lahjoitettiin uudet terassikalusteet. Lahjoituksen teki Lions Club Noormarkku, jonka toimintasuunnitelmassa on hyväntekeväisyys juuri ikäihmisille sekä myös nuorille.

– Päivätoimintakeskuksesta tuli tällainen toive, niinpä päätimme muuttaa alun perin av-laitteistoihin korvamerkittyä rahaa tällaiseen käyttötarkoitukseen, kertoo Noormarkun Lions Clubin presidentti Sakari Turpeinen. 

– Nämä tuovat varmasti iloa kaikille ja antaa meille mahdollisuuden olla myös ulkona hienoina kesäpäivinä, toteaa päivätoiminnassa työskentelevä Sari Leino. 

Sari Leino kertoo, että varsinkin koronan jälkeen päivätoiminnassa on ollut tilaa ja uusia asiakkaita toivotaan mukaan.

– Aiemminhan oli niin, että päivätoimintakeskuksessa kävi pääasiassa kotihoidon asiakkaita, mutta nykyään tämä ei ole enää kriteerinä. Eli jos toivoo paikkaa päivätoiminnassa, kannattaa ottaa yhteyttä Porin perusturvaan ja tehdä hakemus. Me täällä autamme myös hakemuksen teossa, ja tarvittaessa hoidamme hakemuksen myös eteenpäin. Hakemus ohjautuu palveluohjaajalle, joka tekee asiasta päätöksen, Leino kertoo. 

Lue koko juttu paperilehdestä 2. kesäkuuta.