Piilitien päiväkodin avoimessa päiväkodissa altistumisia koronalle Noormarkussa

Piilitien päiväkodin avoimessa päiväkodissa on tapahtunut maanantaina ja tiistaina 7.-8.12. altistumisia koronalle. Altistuneita on 12 lasta ja kaksi henkilökunnan edustajaa. Altistuneisiin tai heidän vanhempiinsa on oltu yhteydessä. Altistuneet henkilöt asetetaan kymmenen päivän karanteeniin altistumispäivästä alkaen.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Muu päiväkoti jatkaa toimintaansa normaalisti.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-10 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona.