Pituushyppy haastaa Pipsan

Pipsa Uutto-Rajakallio valittiin Noormarkun Nopsan vuoden aikuisurheilijaksi. Pipsa harrastaa yleisurheilun lisäksi myös jääkiekkoa.

Kun toimittaja Pipsa Uutto-Rajakallio oli kaksi vuotta sitten tekemässä juttusarjaa yleisurheilusta, ei hän vielä tiennyt, että tulisi menestymään aikuisurheilussa.

– Kaikki lähti työjutusta, kun lähdin leikkimielisesti valmistautumaan kohti SM-kisoja. En olisi ikinä uskonut, että hyppään tänä vuonna kolmanneksi, Uutto-Rajakallio iloitsee.

Ensimmäisenä Pipsan täytyi löytää laji, joka sopisi hänelle. Hän suuntasi stadionille henkisen valmentajan Miina Mikkosen kanssa.

– Aitajuoksuun minun askeleeni eivät sopineet ja 100 metrin juoksu oli liian pitkä. Pituushyppy tuntui sellaiselta, missä minulla olisi mahdollisuus pärjätä, kertoo kilpailuhenkinen Pipsa. 

Lajin valinnan jälkeen Pipsa ilmoitti suorassa radiolähetyksessä tarvitsevansa seuran, lajivalmentajan sekä harjoituskaverin.  

– Ei mennyt aikaakaan, kun Noormarkun Nopsasta otettiin yhteyttä ja sain valmentajaksi moninkertaisen maailmanmestarin Pertti Ahomäen ja lisäksi vielä harjoituskaveriksi Minna Uskalin. Ilman valmentajaa ja treenikaveria tästä ei olisi tullut mitään, Pipsa kiittelee.

Pipsa ei treenaa verenmaku suussa, vaan pääasia on, että kaikilla on hauskaa.