Polkupyöräkeräys oli menestys

Lähes 50 pyörää tuotiin keräykseen

Noormarkun Yrittäjien puheenjohtaja Tomi Lehtonen ja hallituksen jäsen Joni Rotkus hämmästyivät, kun yhdestä keräykseen tulleesta pyörästä löytyi vielä käyttöohjekirja ja toisesta pyörästä jopa takuukuitti vuodelta 1982.

Noormarkun Yrittäjät ry:n ja paikallisten yritysten tempaus kerätä käyttökelpoisia polkupyöriä lahjoitettavaksi ukrainalaisille pakolaisille Liinaharjan vastaanottokeskukseen, oli menestys. Viime perjantaina polkupyöriä kerättiin lähes viitisenkymmentä. 

Noormarkkulainen Antti Koskinen kävi kolme kertaa tuomassa autonsa perässä pyöriä.

– Tämän yhden olen ostanut vuonna 1955, se on täysin käyttökelpoinen, ainoastaan satula tarvitaan, hän kertoi.

– Pyörä sopii miehelle, tuon vielä lisäksi pyörät pojalle ja äidille, Koskinen kertoi. 

Myös Tapio Palmu ja Jorma Ylikoski olivat ensimmäisten joukossa tuomassa ylimääräisiä kulkupelejä keräykseen.

Noormarkun yrittäjäyhdistyksen väki kunnostaa polkupyörät yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa. 

– Osa pyöristä ei tarvitse mitään kunnostusta, osaan vaihdetaan renkaita ja katsotaan, että jarrut toimivat, Noomarkun Yrittäjien hallituksen jäsen Joni Rotkus kertoo. 

Pyörät on tarkoitus saada kunnostettua niin, että ne voitaisiin lahjoittaa Liinaharjaan toukokuun lopulla tai viimeistään kesäkuun alussa. Pyörät jäävät vastaaottokeskukseen ja siellä asuvat pakolaiset voivat lainata niitä panttia vastaan. 

– Emme kuitenkaan saa kaikille hankittua pyöriä, joten on parempi, että ne ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Olisi ikävää arpoa pyöriä, yrittäjien hallituksen väki toteaa.