Pomarkku rakentaa päiväkodin lainarahalla

“Pääasia, että rakennetaan!”

Pomarkun valtuusto päätti, että uusi päiväkoti rakennetaan lainarahalla. Kunnanjohtaja Jari Rantala esitteli investoinnin rahoitusvaihtoehtoina myös leasingia.

Annina Ruokoski/POMARKKU

Pomarkun valtuuston lehtereillä istui normaalia enemmän yleisöä torstaisessa kokouksessa. Ilmeisesti tieto kunnanvaltuutettu Jouni Erolan loikkauksesta Perussuomalaisten riveihin toi yleisöä lehtereille. Asia käsiteltiin valtuuston esityslistalla muissa asioissa, joissa kerrottiin, että Erola on eronnut keskustapuolueen valtuustoryhmästä ja perustanut Pomarkun Perussuomalaiset -valtuustoryhmän.

Asian johdosta Keskustan valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen kunnanhallituksen erottamiseksi epäluottamuksen takia, sillä Erola on ollut Keskustan mandaatilla kunnanhallituksen jäsen. Keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloite otettiin kädennostoäänestyksellä käsittelyyn, joten asia siirtyy kunnanhallituksen valmisteltavaksi. 

Erola ei itse osallistunut kunnanvaltuuston kokoukseen. Hänen tilallaan oli keskustasta Teemu Inberg. Tämä sen vuoksi, että Erolan ero keskustan valtuustoryhmästä oli esityslistalla kohdassa muut asiat eli esityslistan lopussa.

Päiväkodin rakentamisen rahoitusasiasta äänestettiin valtuustossa kaksi kertaa. Ensin äänestettiin asian siirrosta, jota ehdotti Mikko Rajakangas ja kannatti Jaakko Jaakkola, mutta käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 17-4. Asian siirtämisen kannalla olivat Jaakkola ja Rajakankaan lisäksi Heininen ja Peltomaa. Toisena äänestettiin uuden, rakennettavan päiväkodin rahoituksesta, ja vastakkain oli investoinnin rahoitus leasing-rahoituksella tai lainavaihtoehdolla. Valtuusto päätti valita lainavaihtoehdon äänin 6-12. Kolme keskustan valtuutetta, Rajakangas, Jaakkola ja Kyrö-Anttila äänestivät tyhjää.

Suurin osa valtuutetuista oli huojentunut äänestyksen jälkeen, sillä vihdoinkin päiväkotiasiassa päästään eteenpäin. 

– Leasingilla vai lainalla, ei väliä, kunhan rakennetaan ja asia menee nyt eteenpäin, totesi yksi jos toinen valtuutettu.

Pomarkun kunnanvaltuusto valitsi Pomarkun teknisen johtajan virkaan Marja Rantasen, ja varalle Timo Pihlajan.