Pomarkun kivikirkko ensi kesänä pois käytöstä remontin vuoksi

Pomarkun uudemmassa kirkossa eli kivikirkossa alkoi toukokuussa remontti, jonka tarkoituksena on parantaa toimivuutta ja monikäyttöisyyttä.
– Vanha puukirkko on käytössä kesäkaudella. Lisäksi käytetään seurakuntataloa, Porin seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Arto Huhtanen toteaa.

Yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt hankkeen pääurakoitsijaksi ja LVI-urakoitsijaksi Marko Mustajärvi Oy:n Karviasta. Sähköurakasta vastaa Sähkö ja Tekniikka Lohiranta Oy Porista. Remontin kustannusarvio on noin 350 000 euroa.
Arto Huhtasen mukaan kirkon urkuparven alle tehdään pienimuotoinen kokoontumistila kirkkokahvituksia sekä muita pieniä tilaisuuksia varten. Kokoontumistilan tieltä poistetaan muutama kirkonpenkki.

– Merkittävin parannus on varmasti esteetön wc.Tähän saakka kirkossa ei ole ollut yleisölle tarkoitettua wc:tä ollenkaan. Sakastin hyvin pieneen wc:hen on päässyt tarvittaessa.

– Myös kirkon sisääntulon esteettömyyttä parannetaan ja sakasti kalustetaan uudelleen pieneksi toimisto- ja kerhotilaksi. Lisäksi parannetaan äänentoisto- ja av-tekniikkaa, Arto Huhtanen selvittää.