Pomarkun kivikirkko siunattiin remontin jälkeen käyttöön

Julkisivun kivien saumaukset arvioitua huonokuntoisempia, joten remonttia jatketaan, kunhan rahaa löytyy
 Ristikulkue tulee kirkkoon suntio Juho Rimpiojan johdolla.
Kuva A&H. Hinkkala

Pomarkun kirkon sisäremontti on valmistunut, ja kirkko otettiin viime sunnuntaina uudelleen käyttöön. Kirkko muuntautui remontissa monikäyttötilaksi, mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kappalaisella Hannu Anttooralla on työtila kirkon sakastissa. Kirkkokahvitkin voidaan jatkossa juoda kirkossa ja järjestelyt toimivat entistä helpommin, sillä kirkossa on nyt myös pieni keittiö. 

Kivikirkon remontin yhteydessä korjattiin myös julkisivun saumauksia ja silloin huomattiin, että julkisivun kivien saumojen rakenteellinen kunto on paikoin arvioitua huonokuntoisempi.

– Aiemmissa kunnostuksissa käytetyt työtavat eivät ole osoittautuneet kestäviksi, joten tältä osin tilannetta tulee arvioida uudelleen. Saumojen kunnon ja ongelman laajuuden selvittämiseksi tulee tehdä tarkempi kuntotutkimus ja sen jälkeen tarkempi erikoissuunnitelma vaurioiden korjaamiseksi, Porin seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Arto Huhtanen toteaa.

Huhtasen mukaan kirkon kiviseinän saumojen korjaaminen ei kuitenkaan ole tänä vuonna mahdollista, sillä tarkoitukseen ei ole talousarviossa varattu rahaa.