Talousarvio miljoonan alijäämäinen

Pomarkku satsaa vetovoiman lisäämiseen ja investoi

Pomarkun kirkonkylän koulun viereen tulee päiväkoti, johon investoidaan 800 000 euroa. Kuva ja teksti: Annina Ruokoski

Tulevan vuoden talousarvio on Pomarkussa reilun miljoonan alijäämäinen. Talousarviossa toimintamenot kasvavat 2,1 prosenttia ja ovat 16,9 miljoonaa euroa. Toimintatuotot noussevat noin kaksi prosenttia ollen 1,93 miljoonaa euroa. Vuosikate on negatiivinen lähes puoli miljoonaa ja kunta joutuu ottamaan niin sanottua syömävelkaa. Poistojen jälkeen tulos on reilun miljoonan miinuksella.

Kunnassa ei supisteta palveluita, vaan yritetään etsiä tulojen lisäyksiä, jotta talous saataisiin paremmin tasapainoon. Talousarvion toiminnallisiin tavoitteisiin on kirjattu muun muassa yritystonttien ja myös omakotitonttien myynti. Pomarkun kuntakuvaa ja tunnettuutta terävöitetään markkinoinnilla, ja myös kyläkeskuksen siisteyteen kiinnitetään huomiota. 

Siisteys ja viihtyvyys esimerkiksi kivisillan ja muunkin kylämaiseman alueella luo mielikuvaa hyvin hoidetusta kunnasta. Jos ympäristöstä pidetään hyvää huolta, vaikuttaa se kunnan vetovoimaan ja saattaa tuoda uusia asukkaita. Asukasluvun laskun pysäyttäminen onkin kirjattu ensi vuoden tavoitteisiin. Kuluvana vuonna asukasmäärä on vähentynyt 30 ihmisellä.

  Jaa: