Pomarkun valtuusto ei myöntänyt vastuuvapautta entiselle kunnanjohtajalle

Pomarkun kunnanvaltuusto hyväksyi torstaisessa kokouksessaan yksimielisesti vuoden 2021 tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden muille kunnan hallintoa ja taloutta johtaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille paitsi entiselle kunnanjohtaja Jari Rantalalle.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Minna Grönman esitti, että vastuuvapautta ei tässä vaiheessa myönnetä Rantalalle, koska kunnanhallitus on yksimielisesti päättänyt valmistella tutkintapyynnön poliisille entisen kunnanjohtajan epäillyn virkavelvollisuuden laiminlyönnin vuoksi. Valtuuston puheenjohtajan esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Tutkintapyyntö koskee sitä, miksi hakemus harkinnanvaraisesta valtionosuudesta ei ole koskaan saavuttanut valtiovarainministeriötä viime vuoden syksyllä.

Tilikauden ylijäämä 64 477,82 euroa kirjataan taseen oman pääoman tilikauden yli-/alijäämä –tilille tilikauden ylijäämänä.

Satu Viljasen (ps.) siirryttyä kasvatus- ja opetuslautakuntaan varsinaiseksi jäseneksi, valittiin hänen tilalleen varajäseneksi Minna Ketola.