Pomarkun VPK:sta lähti neljä miestä Kalajoelle sammutustöihin

Satakunnasta on lähetetty pelastusryhmä avuksi Kalajoella riehuvan maastopalon sammutukseen. Alkuviikosta syttynyt palo on levinnyt jo yli 300 hehtaarin kokoiselle alueelle.

Pomarkun ja Jämijärven VPK:t yhdistivät voimavaransa ja lähettivät matkaan yhden sammutusautollisen miehiä. Sammutusauto ja mönkijä saatiin lainaksi Karvian VPK:lta.
– Pomarkusta Kalajoelle lähti neljä henkeä, palokunnan päällikkö ja kolme sammutusmiestä. He olivat perillä yhden maissa yöllä ja aloittivat työvuoronsa aamulla kahdeksan aikaan. Miehet ovat siis parhaillaan tositoimissa, kertoi Pomarkun VPK:n hallituksen puheenjohtaja Jani Valli perjantaina aamupäivällä.

Satakunnan pelastuslaitokselta lähetettiin virka-avuksi yhteensä 24 henkilöä. Pelastuslaitoksen vakinaisesta henkilökunnasta paikalla on kaksi henkeä ja tämän lisäksi päädyttiin käyttämään sopimuspalokunnista koottua miehistöä. Tehtävään osallistuvat Pomarkun lisäksi Nakkilan, Ulvilan, Kokemäen, Kiukaisten, Euran, Kauttuan, Porin, Honkajoen ja Jämijärven VPK:t.

Jani Vallin mukaan virka-apupyyntö on 48 tuntia, mutta miesten paikallaolo riippuu paljolti siitä, miten maastopalon sammutustyöt onnistuvat. Pomarkun VPK:n paikalla olevat miehet päivittävät mahdollisuuksiensa mukaan tunnelmia Instagramiin, joten sieltä voi seurata sammutustehtävän etenemistä.

Kaikkiaan sammutus- ja tukitehtävissä Kalajoella on lähes 250 henkilöä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueelta sekä muista Suomen pelastuslaitoksista. Palopaikalle on pyydetty virka-apua myös puolustusvoimilta ja rajavartiolaitokselta.