Pomarkussa odotetaan mielenkiinnolla kaksivuotisen esikoulukokeilun alkamista

Veera Hanhisuanto (etualalla) tykkää leikkiä yhdessä Niklas Ylitensiön, Jaakko Salmion, Joona Vuorenpään, Oliver Perkonmäen, Winston Lepistön ja Alissa Airasmaan kanssa Pomarkun päiväkodin pihassa.

Maarit Kautto/POMARKKU

Pomarkku on valittu mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttamaan kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun, joka alkaa elokuun 2021 alusta ja kestää toukokuun 2024 loppuun. 

Kokeilu kohdistuu vuonna 2016 ja 2017 syntyneisiin lapsiin.  Mukana on kaikkiaan 105 kuntaa eri puolilta Suomea, Satakunnasta Pomarkun lisäksi Eurajoki, Säkylä, Eura, Huittinen ja Ulvila.

– Kokeiluun osallistuminen on 5-vuotiaille vapaaehtoista ja siihen tullaan järjestämään haku.  Esiopetusaika on myös perheille maksutonta, Pomarkun päiväkodin johtaja Piia Lemström kertoo.

Valtio korvaa kokeilukunnille kaksivuotiseen esiopetukseen osallistuvien lasten ensimmäisestä opetusvuodesta aiheutuvat laskennalliset varhaiskasvatuksen asiakasmaksutulojen menetykset  ja esiopetuksen lisäkustannukset.

– Suurin osa kunnassa syntyneistä lapsista on jo varhaiskasvatuksen piirissä, mutta odotamme, että muutamia lapsia voi tulla lisää. Nelivuotisen kokeilun aikana ehdimme viemään läpi kaksi kaksivuotista esiopetusryhmää, Piia Lemström summaa.

Lue lisää Uutisluotsin printtilehdestä!