POP Pankin nimissä on lähetetty kalasteluviestejä, viestin linkkiä ei pidä aukaista

Arkistokuva Lavian POP Pankista kesältä 2020.

POP Pankin nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa kehotetaan siirtymään verkkopankkiin viestissä olevan linkin kautta. POP Pankki muistuttaa, että verkkopankkiin tulee aina turvallisuussyistä kirjautua pankin omilta sivuilta. Viesteissä ollutta linkkiä ei pidä aukaista. Kaikista POP Pankin tietoon tulleista viesteistä ja kalasteluverkkosivuista on lähetetty sulkemisilmoitukset.

– Tiedossamme ei ole asiakkaisiimme kohdistuneita, viime aikoina liikkuneita kalasteluviestejä. Eli kukaan asiakas ei ole ollut meihin yhteydessä. Pop pankkien verkkosivuilla ja sosiaalisen median sivuilla on aiheesta tiedotettu. Viestejä liikkuu aika ajoin ja ne ovat entistä ”paremmin” tehtyjä, kertoo Lavian Pop pankin toimitusjohtaja Mika Mäenpää.

Kalasteluviestit on kirjoitettu kohtuullisen hyvällä suomen kielellä. Toisaalta viesteissä näkyy, että vaikka lähettäjän nimi on POP Pankki, lähettävä osoite on jotain muuta. Tämä on yksi tapa tunnistaa huijausviesti. Lähettäjä kannattaa tarkistaa etenkin silloin, jos viesti tulee joltain muulta kuin omalta pankilta.