PoSan ylilääkäri suosittelee kirurgisia maskeja kangasmaskien sijaan

UUTISLUOTSI

PoSan ylilääkäri Margit Seppälä suosittelee niin sanottuja kirurgisia maskeja kangasmaskien sijaan. Perjantaina julkaistuissa täsmennetyissä suosituksissa maskisuositus kiristetään koskemaan kaikkia 6-luokkalaisia sekä 5- luokkalaisia niissä kouluissa, joissa yhdistelmäluokassa 5- ja 6 -luokkalaiset ovat samassa tilassa. Harrastustoiminnassa tarkennetaan vielä alle 20-vuotiaiden suositusta selvemmäksi koskien kontaktilajeja. Harjoittelu alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee toteutua turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa, kamppailulajiharjoittelussa pidättäytymistä lähikontaktityyppisestä harjoittelusta. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa.

Etätyösuositusta tarkennetaan seuraavasti: ”Etätyötä suositellaan Satakunnassa sovellettavaksi valtioneuvoston ohjeiston mukaisesti aina kun se on mahdollista.”

Täsmennetyt rajoitukset ovat voimassa ainakin helmikuun ajan.

Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat, Kankaanpään kaupungin johtoryhmä sekä PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina 29.1.2021 pidetyssä kokouksessa. Yhteisesti todettiin, että alueella noudatetaan työryhmän suosituksia. Kokouksessa annettiin täsmennetyt ohjeistukset, joista kerroimme edellä.

Pohjois-Satakunnan osalta seuraava tilannekatsaus tehdään viimeistään perjantaina 12.2.2021, jolloin asiasta jälleen tiedotetaan. Karvian tilannetta seurataan erikseen tarkemmin.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) kokoontui torstai-iltana, työryhmä totesi Satakunnan siirtyneen jälleen korona kiihtymisvaiheeseen. 

PoSan alueella on keskiviikkona 27. tammikuuta todettu kaksi uutta tartuntaa ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Torstaina 28. tammikuuta Karviassa on todettu lisää tartuntoja ja niiden jäljitys on käynnissä. PoSa tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.