Presidentti huolissaan siitä, kuinka kohtelemme toisiamme

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toivoo myös, että etätyömahdollisuudet ja informaatiotekniikka antavat mahdollisuuden pitää maaseudut asuttuina jatkossakin.
Kuva Arto Erkkilä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsui Paikallislehtien Päätoimittajayhdistyksen vieraakseen Mäntyniemeen. Tunnin mittaisessa juttutuokiossa ehdittiin ruotia muun muassa innokkuutta asua maaseudulla, muuttovirtaa, Venäjän tilannetta ja paikallisen lehdistön asemaa yhteiskunnassa. Sauli Niinistö korosti, että paikallisella lehdistöllä on tärkeä asema yhteisöllisyyden luomisessa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi suomalaisten keskustelun olevan jo jossain määrin huolestuttavaa varsinkin somepuolella.

41 paikallislehtien päätoimittajaa tapasi presidentin Mäntyniemessä torstaina.
Kuva Matti Porre /tasavallan presidentin kanslia

– Olen aikoinaan ihastunut sellaiseen termiin kuin tolkun ihmiset ja olen edelleenkin sitä mieltä, että varsin määräävä osa suomalaisista on tolkun ihmisiä, joita voisi kuvata niin, että ei nyt aivan ensimmäiseksi moittimassa toisiaan, vaan pysytään sellaisella vakaalla, suomalaisella, rauhallisella ajattelutavalla ja pystytään eri ilmiöitä käsittelemään siltä pohjalta. Mutta vauhdikasta tuo meno on ja vaarallistakin väliin, kun erityisesti, kun somepuolta tarkastelee.