Putin sai reserviläiset liikkeelle

Roope Ruuhiala ja Arto Käpynen seurasivat Noormarkun vanhan kunnanlääkärin Olli Juntusen ammuntaa

Pari kymmentä Noormarkun ja Pomarkun seudun reservinupseeria matkasi toissa viikon perjantaina Lavian Susikosken ampuradalle saamaan ampumakoulutusta ja verestämään vanhoja taitojaan. Noormarkun seudun reserviupseerikerhon järjestämä tilaisuus keräsi ennätysmäärän osanottajia, mikä kerhon puheenjohtajan Jani Lavosen mukaan johtuu Ukrainan sodan vaikutuksista.

–  Kyllä herra Putin on saanut reserviläiset liikkeelle. Reserviupseereihin on liittynyt uusia jäseniä, ja joukossa on nuoria tulijoita. Samoin Maanpuolustuskoulutuksen kurssit vetävät nyt väkeä ennätysmääriä. Mukana on paljon naisia, joiden osuus kaikista koulututettavista voi olla neljäs- tai viidesosa, Lavonen sanoi.

Lavosen mukaan Putinin rekrytointityö on saanut väen liikkeelle piiritasolla ja myös valtakunnallisesti. Monet miettivät tosissaan, ollaanko valmiita, jos kutsu käy.

Kutsu käy varmasti ainakin kertausharjoituksiin, joiden määrää ollaan lisäämässä reilusti. Lavosen mukaan kertausharjoitusten määrän lisääntyminen on näkynyt jo Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Länsi-Suomessa kertausharjoituskutsuja alkaa ilmeisesti tipahdella postilaatikoihin ehkä vasta keväänä.

Lue koko juttu torstain 16.6. Uutisluotsista.