Rakkaudesta Reposaareen

Reposaari-päivillä esillä Tauno Östervikin valokuvia ja paljon muutakin mielenkiintoista

Tauno Östervik on kuvannut kotisaarensa luontoa ja elämää jo yli 50 vuotta.

Tauno Östervik on asunut Reposaaressa lähes koko ikänsä ja on kuvannut rakasta kotisaartaan nuoresta pojasta lähtien. Nyt Taunon valokuvia voi käydä ihailemassa Reposaari-talolla Reposaari-päivien aikana 31.7.–1.8. Rakkauteni Reposaari -näyttelyssä on esillä noin 20 valokuvaa saaren maisemista, eläimistä, linnuista ja ihmisistä.

Reposaari-päivillä on useita muitakin mielenkiintoisia näyttelyitä Reposaari-talolla ja puukoulun salissa, osoitteessa Kirkkokatu 20. Tauno Östervikin valokuvien lisäksi nähtävänä on maatiaismuori Kirsti Hassisen valokuvia Maatiaiset maisemassa ja 20 minuutin multimediaesitys Luona vanhan veräjän, jossa esitellään musiikin ja eläinten äänien säestyksellä kaikki kotimaiset alkuperäisrodut mehiläisestä suomenhevoseen.

Esillä on lisäksi merikuvaaja Petri Porkolan valokuvia, paarlastikivinäyttely ja Reposaaren Talonomistajayhdistyksen juhlanäyttely.

Näyttelyitä pääsee katsomaan jo perjantaina 30. heinäkuuta kello 17–20. Lauantaina 31. heinäkuuta ne ovat avoinna kello 12–18, samoin sunnuntaina 1. elokuuta.

Reposaari-päivät alkavat lauantaina 31. heinäkuuta kello 10-14 toritapahtumalla Satamapuistossa, missä on myyntikojuja, torvisoittoa, alusesittelyjä, karatenäytös ja muuta pikkuohjelmaa. Reposaaren kirkko on avoinna kello 10–13. Kello 12 Satamapuistossa voi kuulla Haakon Udfolkin tarinoita Frans Isak Erkosta, jonka kaikki räpsööläiset tunsivat nimellä Paska-Erkko.

Päivä jatkuu illalla kello 19–22 Suviehtoo Räpsöössä -tapahtumalla, joka on kaikille porilaisille avoin, yhteisöllinen illanvietto Reposaari-talon pihapiirissä. Pihaan pystytetään illallispöytiä ja tarjotaan pientä purtavaa. Osallistujien toivotaan tuovan myös omia eväitä pikniktyyliin ja esimerkiksi lyhtyjä valaisemaan hämärtyvää kesäiltaa. 

Tapahtuma toteutetaan Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla. Ohjelmassa on muun muassa San se räpsööks -visa, puhetta, musiikkia ja ruokailua. Illan päätteeksi on mahdollisuus laittaa jalalla koreasti elävän musiikin tahdissa.

Sunnuntaina 1. elokuuta Reposaaressa on avoimet pihat kello 12–16. Silloin on mahdollisuus päästä tutustumaan aitoihin räpsööläisiin pihoihin, jotka huokuvat idyllistä, merellistä tunnelmaa.