Rannalle kaavaillaan ravintolaa Pomarkussa

Ravintola sijoittuisi tontille, jossa kasvaa nyt korkeaa heinikkoa. Timo Merimaa suunnittelee, että ravintolassa olisi noin 40 asiakaspaikkaa. Se palvelisi lounasaikaan ja myös iltaisin. Toiveena olisi päästä rakentamaan keväällä.

Pomarkkulainen Timo Merimaa haaveilee rantaravintolan avaamisesta Pomarkun Kylänlahdelle. Toiveena olisi, että rakennustöihin päästäisiin mahdollisimman pian. 

– Suunnitelmissa on noin 140–160 neliön suuruinen ravintolarakennus, jossa olisi tilaa noin 40 asiakkaalle. Lisäksi rakennuksen ympärille joen suuntaan rakentuisi iso terassi, yrittäjä miettii.

Ravintolan rakentamiseksi Kylänlahdelle tarvitaan asemakaavamuutos, jota käsiteltiin viime tiistain kunnanhallituksessa. Kunnanhallitus odottaa viranomaislausuntoja Ely-keskuksesta, Satakuntaliitolta ja Satakunnan museolta ja Pomarkun tekniseltä lautakunnalta 27. marraskuuta mennessä. Koska kyseistä kaavamuutosta voidaan pitää vähäisenä, on asia kunnan hallintosäännön mukaan kunnanhallituksen päätettävissä. Kun lausunnot on saatu, kaavamuutoksesta päätetään kunnanhallituksessa. 

Aiemmin korttelialueella on sijainnut kioski, mutta kaavamuutos vaaditaan, jotta ravintolatoiminta olisi mahdollista. Nyt voimassa oleva kaava on virkistyskäyttöä palvelevien liikerakennusten korttelialuetta, mutta korttelialue on liian pieni ravintolan tarpeisiin, joten sen mahdollistamiseksi korttelialueen kaavaa pitäisi laajentaa ja nostaa sen rakentamisoikeutta.  

– Toivotaan, että byrokratian rattaat pyörivät nopeasti ja rakentamaan pääsisi jo keväällä, Merimaa toteaa.