Rantasen Nahkajalostamo sai uuden omistajan

Rantasen nahkalajostamo sai uuden omistajan vuodenvaihteessa. Vainio pyrkii kehittämään yrityksen toimintaa ja lisäämään tuotteiden volyymia, sillä suomalainen käsityö on nosteessa. Kuvassa: Henri Vainio, Pentti Rantanen, Veli-Pekka Rantanen ja Johanna Hellström.

Yrittäjät Pentti ja Veli-Pekka Rantanen hakivat Suomen ainoalle lampaantaljoja jalostavalle Rantasen nahkajalostamolle jatkajaa useamman vuoden. Vuoden alussa jatkaja löytyi, kun Vainion Taljatukku osti yrityksen osakekannan. 

– Syksyllä soittelin Pentille lampaantalja-asioissa ja puheeksi tuli, että Rantasen nahkajalostamo on myynnissä. Pentti ehdotti minulle jalostamon ostamista. Sivuutin aluksi asian, mutta mietittyäni tulin tulokseen, etten halua tämän perinteisen alan häviävän Suomesta. Samalla tämä on hyvä jatkumo nykyiselle liiketoiminnalleni, kertoo Vainion taljatukun yhdessä Johanna Hellsströmin kanssa omistava Henri Vainio.

Henri Vainio toimii Vainion Teurastamon toimitusjohtajana Orimattilassa ja Johannan osaamisalaa ovat villa ja nahka. Johanna työskentelee jo Lavian tehtaalla.

– Mukaan tarvittiin joku, joka ymmärtää lampaantaljoista ja villasta enemmän kuin minä ja pystyy olemaan Lavian jalostamolla paikan päällä. Kysyin Johannaa mukaan ja hän hyväksyi ehdotuksen innostuneena. Vainio kommentoi yrityskauppojen taustoja.

Toiminta jatkuu jalostamolla entisellään. Rantaset pysyvät yrityksen palkkalistoilla elokuun loppuun asti, jotta osaaminen saadaan siirrettyä jatkajille.  Vainio näkee tulevaisuuden näkymät alalla hyvänä, sillä suomalainen käsityö, varsinkin villa on nosteessa. Yrityksen tavoitteena on lisätä tuotteiden volyymia.