Räpsöön Rantaparlamentti nosti oven pystyyn

JUTTU Jorma Holm

Meneillään olevan koronapandemian aikana Reposaaren Linnakepuistossa, laajalti eri puolilta maata tulleet sadat ihmiset olivat kuluneen kesän aikana havainneet, että Linnekepuistossa sijaitsevan tulenjohtobunkkerin raskas metalliovi oli kaatunut karmeineen pois aukostaan.

Kun tuo tieto oli kiirinyt kotisaarensa asioihin kantaaottavan ja saaren ulkoisesta olemuksestakin huoltapitävän Räpsöön Rantaparlamentin jäsenten  korviin porukka päätti, että tuo asia on saatava kuntoon. Kokemuksesta tiedettiin, että yhteydenotot tahoihin, joiden hoitoon tuonkaltaisiinn kohteisiin liittyvät kunnostus- ym. asiat kuuluvat aiheuttavat vain aikaa vievää byrokratiaa ja viivästystä. Asia päätettiinkin hoitaa itse.    

Tiistaiaamuna 31. elokuuta toistakymmentä Räpsöön Rantaparlamentin miestä olikin sovitusti kokoontunut Reposaaren Linnakepuistoon tarkoituksenaan asentaa paikoilleen tuo tulenjohtobunkkerin, kiinnityspulttien poikkiruostumisesta johtunut, paikoiltaan karmeineen poiskaatunut ovi. Parlamentin miesten edustaman monialaisen ammattiosaamisen ja nykyaikaisten akuilla toimivien työvkalujen avulla tuokin haaste tuli parin tunnin puurtamisen jälkeen voitetuksi ja ovi on taas sijoillaan.