Rauhalammintien ja Parkanontien risteys koetaan vaaralliseksi

Rauhalammintien ja Parkanontien risteykseen toivotaan alhaisempaa nopeusrajoitusta, joka lisäisi reaktioaikaa ja näin liikenneturvallisuutta. Tällä hetkellä erityisesti Rauhalammintieltä vasemmalle kääntyminen koetaan vaaralliseksi.

Rauhalammintien ja Parkanontien risteys Noormarkussa koetaan vaaralliseksi. Aiheesta keskusteltiin noormarkkulaisten aktiivien pressiklubilla viime perjantaina. Risteyksessä on sattunut useita vaaratilanteita ja vain joitakin viikkoja sitten onnettomuus, jossa Rauhalammintieltä tullut kuljettaja ajoi Parkanontietä kulkeneen auton eteen.

Parkanontiellä on risteyksen kohdalla 80 kilometrin nopeusrajoitus. 60 kilometrin rajoitus alkaa vasta ennen Hakalanvainion risteystä Pomarkun suuntaan mentäessä. Pressiklubilla esille nousi ajatus, että 60 kilometrin rajoitus siirettäisiinkin alkamaan jo ennen Rauhalammintien risteystä. Alhaisempi nopeus parantaisi merkittävästi liikenneturvallisuutta.

– Kuka tahansa voi tehdä aloitteen nopeusrajoituksen muuttamisesta nettisivuillamme osoitteessa palautevayla.fi. Aloitteita tulee jonkin verran ja rajoituksia kyllä muutetaan, jos perustelut ovat hyvät. 

– Riittää, että yksi ihminen tekee aloitteen, mutta toisinaan aloitteentekijöitä voi olla useampiakin. Kaikki aloitteet kirjataan ja tutkitaan, mikä olisi oikea ratkaisu liikenneturvallisuuden parantamiseksi, liikennejärjestelmäasiantuntija Silja Reinikainen Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta toteaa.

Viimeisin esimerkki ELY-keskuksen melko nopeastakin reagoimisesta on Ulvilan Kaasmarkusta, jossa tehtiin ensin valtuustoaloite alhaisemmista nopeusrajoituksista kylän keskustan maantieosuuksille. Ulvilan kaupunki lähetti aloitteen ELYlle, josta asia eteni nopeasti toimenpiteisiin. Perusteluina nopeusrajoitusten laskulle olivat ensi vuoden alussa tien varteen avattava päiväkoti ja koululaisten turvallinen liikkuminen.

Lue koko juttu paperilehdestä 25. marraskuuta.

1 kommentti

Mielestäni nopeusrajoituksen muuttaminen 60km/h olisi hyvä asia.

Kommentointi on suljettu.