Reposaaressa julistettiin lomarauha

Reposaarelaiset ja mökkiläiset saapuivat kuuntelemaan lomarauhanjulistusta.

Reposaaren Eikanpuistossa julistettiin keskiviikkoiltana 23.6. valtakunnallinen lomarauha. Lomarauha on julistettu Reposaaressa vuoden 2008 loma-asuntomessuista lähtien vuosittain eli tämä oli jo 14. kerta.
Lämminhenkisessä tapahtumassa nostettiin liput juhlallisesti salkoon, kuunneltiin Reposaaren työväensoittokunnan musiikkia ja kuunneltiin lomarauhan julistus, jonka luki Porin sataman toimitusjohtaja Vesa Mäkilä. Lomarauhatekstin on kirjoittanut Ville Hammarberg.

”Selkämeren Reposaaressa ei ole kulunut montaakaan ajast’aikaa siitä kun täällä vietettiin päivällä siestaa.
Kaupat suljettiin ja kujat tyhjenivät ihmisistä.
Tätä samaa rauhaa ja uneliasta eloa kehotamme nyt kaikkia kansalaisia vaalimaan koko alkavan kesälomakauden ajan mittumaarista Jaakonpäivään.
Lomarauhan aikana ei pidä kenenkään ylenpalttisesti töitä tekemän, vaan makoisasti kesäkuumat lepäämän. Ylenmääräinen juopottelu eli viinaksien kans präkääminen on sopimatonta. Paatis istutaan prikulles paikoillans, eikä ylösnoust, vaik pitäis hakea repus tpiippuvehkeet eli tupakit.
Kiusantekoa tahi väkivaltaa ei pidä kenenkään harrastaman, mut hyttysten isällinen läpsiminen eli opettaminen on luonnollinen ja toivottu asia.
Lomarauha on myös mukuloitten leikeill sovelias, mut kyl juurikaspenkin kitkentään saa tämän väen pestata. Palkaksi eli korvaukseksi annettakoon raparperimehua.
Täten julistan suvisen Suomen, sisämaan ja saariston lomarauhan alkaneeksi!”