Rita Rajala voitti suomenmestaruuden

Rita Rajala kilpailee Turun Team Fit-X -kisatiimissä. Rita tavoittelee fitness-urheilussa prokorttia, jonka voi voittaa kansainvälisissä kisoissa

Noormarkkulaissyntyinen Rita Rajala voitti kultaa bikini fitnessin alle 23-vuotiaiden sarjassa ja hopeaa yleisessä sarjassa viime viikonloppuna järjestetyissä fitnessurheilun SM-kisoissa Turussa. Kisat olivat Ritalle ensimmäiset laatuaan.

– Tässä lajissa yhdistyy kaikki, mistä tykkään; kurinalaisuus, kovaa treenaaminen, esiintyminen ja kauneus. Aluksi minulla oli ennakkoluuloja bikini fitnessiä kohtaan. Lajissa ei ole itse suoritusta muuta kuin lavalla olo, mutta bikini fitnessissä työtä tehdään koko vuosi ja tämä laji tuntuu omalta, kertoo Noormarkun Nopsassakin kilpaa hiihtänyt Rita.

Valmentaja Aikku Halmo näki Ritassa heti potentiaalia ja kertoi, että hän on geneettisesti lahjakas kisaamaan juuri bikini fitnessissä. Rita aloitti vuosi sitten treenaamaan Halmon valmennuksessa.

– En olisi lähtenyt kisaamaan, ellen olisi tiennyt, että minulla on mahdollisuus menestyä. Olen todella kilpailuhenkinen, Rita hymyilee.