Rokotuspisteiden lisääminen harkinnassa

Lavialaiset rokotetaan torstaisin

– Porin perusturvassa rokotetaan tällä viikolla vain Pfizer/BioNtechin Comirnaty-rokotteella, sillä THL:n ohjeiden mukaisesti, AstraZenecan rokote on tauolla. Modernan rokotetta tulee vain noin joka toinen viikko ja nyt siitä rokotteesta on menossa taukoviikko, kertoo koronrokotusten vastuulääkäri Tapani Strander Porin peruturvasta. 

Ahlaislaiset. noormarkkulaiset ja reposaarelaiset ovat saaneet rokotuksensa vain Porin rokotuspisteissä. Parhaillaan kuitenkin harkitaan, laajennetaanko rokotustoimintaa myös muihin toimipisteisiin.

– Tulee muistaa, että mahdolliset koronarokotukset tulevat aina muun työn päälle, jonka vuoksi pieniin toimipisteisiin ei välttämättä ole helppoa laajentaa rokotuksia. Ahlaisten, Noormarkun ja Reposaaren asiakkaat luetaan THL:n koronarokotusrekisterissä porilaisiin, joten tarkkaa tilastotietoa näiden alueiden rokotetuista ei valitettavasti ole saatavilla.

Lavian asukkaita rokotettiin viikolla kymmenen tehokkaasti ja silloin rokotuksen sai 140 lavialaista. Kuluvasta viikosta lähtien Laviassa annetaan rokotteita noin 70 viikossa. Rokotukset on keskitetty yhteen päivään, torstaihin Laviassa.

– Lavian rokotuspisteen lisäksi he voivat käydä Porin rokotuspisteissä halutessaa, Strander kertoo. 

Rokotteiden saatavuudessa on edelleen ongelmia, sillä niitä tulee Porin perusturvaan vähemmän kuin toivotaan.

– Tosin rokotemäärät ovat selvästi nousseet. Nykytiedon mukaan on odotettavissa, että huhtikuusssa saatavat rokotemäärät nousevat selvästi, ainakin kaksinkertaiseen nykyiseen nähden. Porin perusturvassa on annettu noin 2000 – 3000 viikossa viime viikkoina, Strandner toteaa.