Saha- ja sellupuun kysyntä kovaa

Metsäkonepalvelu Yli-Anttila vastaa teollisuuden huutoon kolmen miljoonan investoinneilla

Ville Mäkitalo (vasemmalla) sai uuden, hienon tukkirekan kuljetettavakseen. Yli-Anttilan autot ovat nyt tekstien ja värityksen osalta kaikki samanlaisia. Tomi Yli-Anttilan mukaan uuden kaluston hinnat ovat Ukrainan sodan takia nousseet lähes 20 prosenttia. Tomin sylissä Simo, joka käy toimistopäivinä töissä isäntänsä kanssa.

Puun kova kysyntä ei ole hiipumassa, vaan päinvastoin jatkuu ja voi ensi vuonna jopa vilkastua entisestään. Venäjän tuonnin lopahtaminen on korvattava muun muassa kotimaisella puulla. Tämä taas on nostanut kotimaisen puun hintoja energiapuusta lähtien ja siksi metsänomistajat ovat nyt halukkaita myymään.

Noormarkkulaisen Tomi Yli-Anttilan yrityksessä, Metsäkonepalvelu Yli-Anttila Oy:ssä, sopimusmäärät ovat nousseet selvästi ja siksi investointitahtikin on tällä hetkellä kova. Yrityksen toimialoja ovat puun korjuu ja puutavaran autokuljetukset.

– Myös Raumalla käynnistyvä Metsä Fibren uusi iso saha on vaikuttanut meidän sopimusmääriimme suotuisasti. Investoimalla pyrimme vastaamaan metsäteollisuuden tarpeisiin, Tomi Yli-Anttila toteaa.

Metsäkonepalvelu Yli-Anttilan viimeisin investointi on peräti kolmen miljoonan euron arvoinen. Yritykselle luovutetaan lokakuussa neljä uutta metsäkonetta ja neljä puutavara-autoa.

Lue koko juttu paperilehdestä 25. elokuuta.