Sähkökatkot haittaavat yrittämistä Ahlaisten Onnenkoskella

Jussi Lepistö ja Jenni Bergström ovat pyörittäneet Taukopaikka Onnenkoskea puoli vuotta. Pääosin kaikki on mennyt hyvin ja asiakkaita on riittänyt. Jatkuvat ja melko pitkätkin sähkökatkot aiheuttavat kuitenkin ongelmia.

Viime aikojen lumimyräkät ja Satakunnassa melko harvinainen tykkylumi ovat tuoneet haasteita sähköverkkoyhtiöille, mutta myös ilmajohtoverkkoalueiden asukkaille ja siellä yrittäville. Viime viikonloppu oli erityisen rankka Ahlaisten Lampissa sijaitsevan Taukopaikka Onnenkosken yrittäjille Jussi Lepistölle ja Jenni Bergströmille. Lounaskahvilan pyörittäminen on haastavaa ilman sähköjä. Jussi Lepistö avautui viikonloppuna asiasta Taukopaikka Onnenkosken facebooksivulla. Hän halusi nostaa kissan pöydälle ja herättää aiheesta keskustelua.

– Yhden viikonlopun aikana tuli tuhansia euroja takkiin, myyntimenetyksiä ja uskomaton määrä hävikkiä., Jussi Lepistö kertoo.

Taukopaikka Onnenkoski on viimeisiä Lankosken Sähkön sähköverkkoalueeseen kuuluvia kiinteistöjä pohjoisesta Poriin päin tultaessa. Pahinmpaan aikaan viikonloppuna Lankosken sähkönverkkojen alueella oli noin 2000 taloutta ilman sähköjä ja keskimäärin noin 500 eri puolilla aluetta.

Myös Pomarkussa, erityisesti Leväsjoen alueella, kärsittiin sähkökatkoista varsinkin perjantaina ja lauantaina. Syyt ovat samat kuin Ahlaisissakin.

Lue lisää aiheesta paperilehdestä 10. helmikuuta.