Siikaisten juhlanäyttely avoinna Porin kirjastossa

Kunnanjohtaja Viveka Lannen mukaan Siikainen on oikea kylien pitäjä.

Porin kirjastossa on esillä Siikaisten 150-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyssä on monipuolisesti esillä muun muassa siikaislaista historiaa ja esimerkiksi perheyrityksiä Siikaisista.

– On mielenkiintoista, kuinka yritysten toiminta ja rakennusten käyttötarkoitukset muuttuvat, mutta silti toiminta säilyy elävänä ja eri elinkeinoja on mahdollista harjoittaa edelleen, näyttelyä esittelemässä ollut kunnanjohtaja Viveka Lanne totesi.

Toiselle seinälle on koottu tietoa kylistä, joita Siikaisissa on useita. Jokaisesta kylästä on nostettu esille jotain mielenkiintoista.

– Siikainen on oikea kylien pitäjä. Kunnassa on hienoa se, että joka kylä on elävä ja asuttu. Väkeä tietysti vähenee pikkuhiljaa, mutta esimerkiksi kesäasukkaat elävöittävät kyliä, Lanne kertoi.

– On tosi mielenkiintoista kuulla ajatuksia ihmisiltä. jotka eivät asu Siikaisissa mutta joilla on mahdollisesti jotain kytköksiä kuntaan. Tässä näyttelyä esitellessä pääsee kuulemaan, millaisena he näkevät esimerkiksi kunnan tulevaisuuden, kunnanjohtaja jatkaa.

Lue lisää Uutisluotsista 5.8.