Siikaisten peruspalvelukeskus sulkeutuu pääsiäisen jälkeen

PoSan ylilääkäri Margit Seppälä toimii tartuntatautivastaavana koronaepidemian aikana.

Siikaisten peruspalvelukeskuksen ennakoidaan sulkeutuvan pääsiäisen jälkeen 14. huhtikuuta alkaen, kun henkilöstö ja toiminta keskitetään muihin akuuttihoitoa vaativiin töihin. 

– Henkilökuntaa siirretään akuutteihin työtehtäviin. Koronaepidemia ei ole vielä levinnyt Pohjois-Satakuntaan, mutta näillä toimenpiteillä varmistamme sen, että osaavia käsiä on jatkossa siellä, missä apua eniten tarvitaan, kertoo Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän sosiaalipalvelupäällikkö Anna Isoviita.

Osa terveysaseman henkilökunnasta siirtyy Siikaisten kotihoitoon, jonka kautta terveysaseman asiakkaat saavat jatkossakin palvelua muun muassa hoitotarvike-, lääkeinjektio-, laboratorionäyte- ja haavahoitoasioissa.

– Kuumeisia ja hengitystieoireisia potilaita on ohjeistettu soittamaan ensisijaisesti flunssapoliklinikalle, josta hoidon tarvetta arvioidaan, Isoviita neuvoo.

Siikaislaiset voivat pääsiäisen jälkeen asioida Pomarkun tai Kankaanpään terveysasemilla.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukeskus PoSa tiedottaa ajankohtaisesta palvelutilanteestaan verkkosivuillaan. Tällä hetkellä epidemiaan varaudutaan, mutta tilanne on vielä rauhallinen. Sosiaaliohjaaja palvelee normaalisti Siikaisissa.