Siikaisten uusi hallintopäällikkö Jouni Vataja:

“Siikaisissa on tekemisen meininki”

Kankaanpääläinen Jouni Vataja valittiin alunperin varalle, kun Sirkku Pyykkönen nimitettiin hallintopäälliköksi Siikaisiin. Pyykkönen aloitti työnsä vuoden 2021 syyskuussa, mutta ehti olla virassa alle vuoden, kunnes irtisanoutui ja lähti toisiin tehtäviin. Jouni Vataja astui Pyykkösen tilalle samaan aikaan, kun Siikaissa vaihtui myös kunnanjohtaja.

Kuka olet ja missä asut tällä hetkellä? 

Olen Jouni Vataja, 54-vuotias kauppatieteiden maisteri. Kotoisin olen Kankaanpäästä. Välillä vietin elämästäni 11 vuotta Vaasassa opiskelun ja työssäkäynnin merkeissä, 2000-luvun alussa kuitenkin palasin perheeni kanssa takaisin Satakuntaan. Tällä hetkellä asumme Kankaanpään Venesjärven kylässä. Kotiovelta Venesjärveltä Siikaisten Kunnantuvalle on 30 kilometrin matka. 

Miten ovat työt lähteneet käyntiin? 

Oman työn aloitus ajoittui hieman haasteelliseen ajankohtaan, jossa kunnanjohtaja on vaihtumassa. Olen kuitenkin saanut uuteen tehtävääni erinomaisen perehdytyksen, joten mielestäni työt ovat lähteneet hyvin käyntiin. Kunnantuvalla on mukava ja osaava työyhteisö, jolta on tarvittaessa helppo kysyä neuvoja. Pienessä kunnassa hallintopäällikön tehtävänkuva on tosi laaja ja monipuolinen. Koen tämän kuitenkin pelkästään hyvänä asiana. Kaiken kaikkiaan koen, että minut on otettu hyvin vastaan Siikaisten Kunnantuvalla. 

Lue koko juttu paperilehdestä 8. syyskuuta.