Siirtoviemäri ja varavesiyhteys rakentuvat liki miljoonan suunniteltua pienemmällä rahalla

Varavesiyhteydestä äänestettiin kunnanhallituksessa

Siirtoviemärin urakoitsijaksi valittiin Pomarkun kunnanhallituksen kokouksessa LM-Suomiset oy. Yritys oli siirtoviemärin rakennustoimikunnan esitys. Tarjouksia tuli neljä. Valittu yritys on eurajokelainen perheyritys, jonka verkkosivujen mukaan sen päätoimialaan kuuluu maa- ja vesirakentaminen. Kokonaisedullisin vaihtoehto.

Varavesiyhteyden kustannukseksi on nykyisessä suunnitelmassa laskettu 400 000 euroa. Investointisuunnitelmassa siihen on varattu 200 000 euroa.

Varavesiyhteydestä äänestettiin kunnanhallituksessa, sillä Jari Jokinen (sd.) ehdotti, että varavesiyhteyttä ei rakennettaisi. Susanna Helin-Rauäng (sd.) kannatti Jokisen ehdotusta. Jokisen ja Helin-Rauängin kanssa varavesiyhteyden rakentamista vastaan äänesti Jussi Leppäniemi (kesk.).  Muut kunnanhallituksen jäsenet:  Minna Grönman (kesk.), Jouko Rosendahl (kok.), Anne Puutio (kesk.), Aila Salmela (vas.), Jani Valli (kok.) ja Jarkko Laitila äänestivät varavesiyhteyden rakentamisen puolesta. Kunnanhallitus siis esittää valtuustolle myö varavesiyhteyden rakentamista. Valtuustossa asia on kesäkuun alussa. 

Siirtoviemärin ja varavesiyhteyden yhteenlasketun kokonaishankkeen kustannus on alittumassa noin miljoonalla eurolla. Hankkeen kokonaishinta on 1,6 – 2 miljoonaa, riippuen päättääkö valtuusto rakentaa myös varavesiyhteyden. 

Lue lisää torstain 27.5. Uutisluotsista.