Silta toi Rantalan kotikulmille

Tuleva Pomarkun kunnanjohtaja Jari Rantala toivoo, että kivisillan avajaiset saavat myös valtakunnallista näkyvyyttä.

Pomarkun tuleva kunnanjohtaja Jari Rantala on jo ottanut ensi tuntumaa uuteen työ- ja asuinpaikkaansa. Viime viikolla hän tutustui päiväkotiin, Törmäläkotiin, keskuskeittiöön ja kunnanvirastoon sekä näiden henkilökuntaan yhdessä Eero Mattsonin kanssa. Luvassa on vielä yritys- ja kouluvierailuja ennen kuin hän aloittaa 16. maaliskuuta Pomarkun kunnan uutena kyläpäällikkönä.

– Kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan. On ollut mielenkiintoista nähdä ja tavata pomarkkulaisia ja kunnassa työskenteleviä, he ovat ottaneet meidän vierailumme ilolla vastaan, Rantala toteaa.

Pomarkku on Rantalalle tuttu jo nuoruudesta. Niinhän sitä nuorena luulee ja ajattelee, että kunhan kotikulmilta pääsee pois, ei koskaan enää halua takaisin. Jari Rantalan tarina on hieman samanlainen. Hän syntyi Leväsjoella vuonna 1963. 

– Lapsuudessa ja nuoruudessa Leväsjoella oli vielä kolme kauppaa, kaksi pankkia ja posti. Ajat ovat muuttuneet, Rantala pohtii.

– Pomarkku on tuttu, sillä kävin täällä lukion. Esimerkiksi Kyllikin baarista on hyviä muistoja, siellä ei turhaan notkuttu, aina piti ostaa edes jotain. Ja kyllähän Kyllikki piti meitä myös kurissa ja nuhteessa, Rantala muistelee. 

Ja mikäs sitä on palatessa, kun kylän komeus ja symboli kivisiltakin avataan kesällä jälleen käyttöön. 

Tulevan kesän siltajuhliin uudella kunnanjohtajalla on ideoita. 

– Täytyy miettiä, ketä sinne voisi kutsua avaamaan sillan. Ihan vaikka valtakunnallisesti tunnettuja ihmisiä. Näinkin saisi myönteistä julkisuutta ja näkyvyyttä Pomarkkuun, hän pohtii.