Siltaa juhlitaan musiikilla ja markkinoilla Pomarkussa

Pomarkun uusi kivisilta valmistui noin vuosi sitten. Kuva on ajalta, jolloin silta oli remontin alla.

Elokuun 21. päivänä Pomarkussa juhlistetaan vuosi sitten avattua uutta kivisiltaa. Kunnanhallitus päätti maanantaina, että juhlien järjestämiseen varataan kaikkiaan 25 500 euroa. Lisäksi juhlan järjestelyihin ja Silta kotiin -hankeeseen on saatu Leader-rahoitusta. Lauantaisesta Siltajuhlapäivästä on muodostumassa markkinoiden ja musiikillisten iltabileiden myötä hieman kuin Pomarkun Päivän ja 2000-luvun alussa järjestettyjen irkkufestareiden sekoitus. Kuten irkkufestareilla aikoinaan, suunnitelmissa on, että Vanhatie suljetaan liikenteeltä Kyllikin baarin kohdilta aina Pitkäkujan risteykseen saakka. Ja Pomarkun päivän mukaisesti on luvassa markkinat, jossa yhdistykset, paikalliset tuottajat ja yrittäjät dekä markkinamyyjät pääsevät myymään tuotteitaan ja esittelemään toimintaansa. 

Yhdistysten toivotaan osallistuvan siltajuhlan järjestelyihin ja talkoisiin. 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Laitila kertoo, että Laitila – Tuunajärven kyläyhdistys on talkoissa mukana kokoamalla ja purkamalla markkinakojut. Lions Club Pomarkku lainaa markkinakojut juhlaa varten. 

– Innokkuutta ja halukkuutta markkinoiden järjestelyihin ja talkoisiin kartoitetaan parhaillaan. Nämä ovat koko kylän juhlat ja toivotaan, että mahdollisimman moni innostuu mukaan. Onhan tämä hieno juhla, Laitila toteaa. 

Iltajuhlaan on luvassa monenlaista musiikkia. Tanssikanssaa tahdittaa Ippe Mansikka, Spectre soittaa rautalankamusiikkia, Henhouse Heros iskee rokkia ja bilekansaa viihdyttää Remix. Myös Kahden tonnin duo on keikalla, ovathan he tehneet kappaleita kivisillasta ja sen rakentamisesta.