Simo Silmu kaipaa keikkalavoille

Monelle artistille kuluva kesä on epävarmaa aikaa, sillä keikat ovat peruuntuneet useammaksi kuukaudeksi. Yölinnun viimeinen keikka oli maaliskuussa Kuopiossa juuri ennen koronarajoitusten alkua. Sen jälkeen Yölintu-yhtyeen solistin Simo Silmun ja bändin keikkakalenteri tyhjentyi kuin salaman iskusta.

– Kaikki on tällä hetkellä epävarmaa. Olen elämäni ensimmäistä kertaa työttömyyskortistossa. Kesästä ei oikein osaa nauttia tässä tilanteessa, Silmu pohtii.

Keikat jatkuvat taas elokuussa, joskin tanssilavoille ei ole annettu vielä tarkkoja rajoituksia ja säädöksiä, miten keikat toteutetaan.

– Meidän pitäisi ehtiä markkinoimaan tulevia keikkoja, mutta emme vielä tiedä, missä määrin ne pystytään toteuttamaan, harmittelee Silmu.

Silmu on tehnyt satunnaisia yksityiskeikkoja ja ollut Poristriimissä mukana kevään aikana. Yölinnulla on tekeillä uusi albumi, joka sekin jäi koronan jalkoihin. 

– Meidän kaksi yhtyeen jäsentä asuu Uudellamaalla, joten levyn teko jatkuu, kun tilanne rauhoittuu. Levyä tehdään ilman aikataulua ja julkaistaan sitten, kun saadaan se valmiiksi, kertoo Silmu.