Suomen parhaat kisaavat pienoisautoilussa Honkakoskella lauantaina

Harrastajat luovat lajin mekkaa entisen koulun tontille tavoitteena saada radalle jonain päivänä EM-kilpailut

Sami Pakkala, Risto Närvä, Aino Rajala ja Mikael Rajala ovat uudistaneet RC-rataa, jotta lauantaina saadaan aikaan haastava kisa.

Honkakosken RC-areena, kuten Sami Pakkala, Risto Närvä ja Mikael Rajala entisen Honkakosken koulun pihaan rakennettua ja viime viikkoina uudistettua radio-ohjattujen bensa-autojen kisapaikkaa kutsuvat, toimii tulevana lauantaina Suomen mestaruusnäyttämönä.

Innokkaat talkoolaiset ja lajin harrastajat ovat parannelleet rataa ja tehneet siihen erilaisia muotoiluja, jotta kisasta saadaan jännittävä ja haastava. Pääarkkitehtinä radan suunnittelussa on toiminut jo pitkään lajia harrastanut ja lajin parissakin työskentelevä Mikael Rajala.

– Rata syntyi ihan omasta päästä. Vanhaa rataa päivitettiin paljon, rata pidentyi ja sinne tehtiin erilaisia muotoiluja. Lisäksi mattoja uusittiin. Tavoitteena on saada aikaan haastava, mutta ajettava rata, kertoo 11 vuotta lajin parissa työskennellyt Rajala. 

Honkakoskella järjestettävä SM-osakilpailu on kauden neljäs. Edellinen kisa käytiin Tuurissa kyläkaupan pihassa ja kauden ensimmäinen Raisiossa. Kausi päättyy Korpilahdelle, jossa ajettiin jo aiemmin kesällä yksi osakilpailu.

Honkakosken osakilpailuun osallistuu nelisenkymmentä lajin taitajaa ympäri Suomea. Sarjoja lauantaisessa kilpailussa on neljä: RC-jokkis nuorille ja yleinen sarja sekä OR5 takavetoisina ja nelivetoisina yleisessä luokassa. Kilpailujen alkuerät alkavat kello 10.30 ja finaalit ajetaan noin kello 14.30 lähtien.

Lue lisää Uutisluotsista 5.8.