Superpesistä ensimmäistä kertaa Pomarkussa

Pomarkussa päästiin lauantaina nauttimaan tasokkaasta pesäpallosta, kun Kankaanpään Mailan (KaMa) sekä Siilinjärven Pesiksen (SiiPe) miehet ottivat mittaa toisistaan Pomarkun pesäpallokentällä. Ottelu oli ensimmäinen koskaan Pomarkussa järjestetty Superpesiksen eli Suomen korkeimman sarjatason peli.

– Pelin katsominen on tosi jännittävää. Haluttiin tulla seuraamaan tällaista isompaa ottelua, kun sellainen järjestetään täällä lähellä kotoa, kertoivat 8- ja 10-vuotiaat pomarkkulaiset Iida ja Anni Korpilammi.

Tytöt pelaavat pesäpalloa Pomarkun Pyryssä ja tulivat otteluun kannustamaan Kankaanpään Mailaa. Superpesispelaajien tavoin myös nuorten tyttöjen kesäloma täyttyy jännittävistä pesispeleistä.

– Meillä on ollut pelejä nyt joka keskiviikko, ja ne jatkuvat juhannukseen asti. Pesis on tosi kiva harrastus, jossa hauskinta on pallon lyöminen ja ottaminen kiinni. Tämän päivän ottelussa me kannatetaan tietysti KaMaa, Anni ja Iida hymyilivät.

Myös kankaanpääläiset Mauri ja Eila Kangas olivat saapuneet katsomaan peliä Pomarkkuun. Heille pesiksen seuraaminen on mukavaa kesätekemistä.

– Pesäpalloa tulee seurattua, ja peleissä käyminen on hauskaa ajankulua. On mukavaa, että näitä Superpesisotteluja järjestetään likellä, muuallakin kuin Kankaanpäässä. Tästä Pomarkun ohi ajellessa näkee usein lapsia pelaamassa kentällä, mikä on hienoa. Harrastaminen ja tekeminen on lapsille ja nuorille tärkeää, Mauri ja Eila totesivat.