Tähtiä kuin Otavassa, poikia on Rytömäessä

Miro, Timi, Pyry, Jare, Luka, Jami ja Samu odottavat jo innolla joulupukkia. Piitulaisten suku on asunut Rytömäen tilalla monien sukupolvien ajan.

Piitulaisten perheessä käy vilske, kun seitsemän veljestä täyttävät talon tempperamenttisilla luonteillaan. Luka, 11, Miro, 10, Pyry, 8, Jare, 7, Jami, 5, Samu, 3 ja kahden kuukauden ikäinen Timi pitävät äiti-Anun ja isä-Pasin kiireisinä. 

– Kun odotin Lukaa, Pasin suvun puolella ei ollut nimenjatkajaa. Silloin toivoin, että tulisi poika. Tämä on ollut kätevää, kun kaikki ovat poikia, niin vaatteet menevät aina seuraavalle, Anu kertoo.

Yhdeksänhenkisen perheen pyörittäminen on aikamoista rumbaa ja vaatii rutiineita, mutta Piitulaisten perheen pojat pitävät huolta pienemmistään. Vanhemmat pojat ulkoiluttavat pienemmät pojat päivittäin ja auttavat aamun askareissa.

– Kaikkea sattuu ja tapahtuu, mutta kukaan ei ole koskaan ollut toisistaan mustasukkaisia. Timi ja Samu kaipaavat paljon huomiota, siksi Jare varaa usein minulta hellyyshetken, että saa oman osansa huomiosta.

Anu on ollut kotona 12 vuotta hoitamassa perheen kotia ja lapsia Pasin käydessä töissä.

– Yhdessä välissä ehdin piipahtaa töissä, kunnes kahden viikon jälkeen huomasin olevani raskaana. Teen sellaista työtä, missä ei voi työskennellä raskaana, Anu kertoo.

– Olen nauttinut kotona olemisesta, mutta on tämä välillä yksinäistä. Useimmilla ystävilläni lapset ovat jo isoja, mutta onneksi läheltä löytyy myös pian yhdeksänhenkinen perhe, jossa on samanikäisiä lapsia kuin meillä, Anu iloitsee.