Taidetuuletusta Noormarkussa

Markku Mäkelä, Lasse Ylitalo, Harri Huhtala ja Tuula Lindfors toivottavat kaikki taiteen ja puutarhojen ystävät tervetulleiksi kiertämään Taidetuuletuksen kohteita.

Vähän uutta ja vähän vanhaa, vinttien ja kellareiden taideaarteita on esillä puutarhoissa eri puolilla Noormarkkua 24.–25. heinäkuuta. Taide- ja kulttuuriyhdistys MyllyKONSTi nimittäin järjestää kaikille avoimen ja maksuttoman pop up Taidetuuletus-tapahtuman molempina päivinä kello 12–18.

Taidetuuletuksessa on mukana neljä yksityistä pihaa sekä Kulttuuritalo Myllykartano. Myllykartanossa on nähtävänä sellaisia töitä, joita ei voi esitellä säiden armoilla. Esimerkiksi vesiväri- ja akvarellimaalaukset eivät kestä aurinkoa tai sadetta.

– Jäsentemme yksityisissä pihoissa on esillä useampienkin taiteilijoiden töitä maalauksista aina kierrätysmateriaaleista tehtyihin teoksiin. Kierrätys- ja ite-taide pihoissa ja puutarhoissa on jo jonkin aikaa ollut muotia maailmalla ja koronan myötä entistä enemmän. Mekin haluamme nyt tarjota ihmisille elämyksiä kesäisen luonnon keskellä, pohtivat MyllyKONSTin puheenjohtaja Lasse Ylitalo, varapuheenjohtaja Harri Huhtala, sihteeri Tuula Lindfors, ja yhdistyksen jäsen Markku Mäkelä.

Markku Mäelän piha on yksi Taidetuuletuksen kohteista. 

– Puutarhaani voi vapaasti tulla tutustumaan ja Taidevaja on avoinna. Jos säät vain sallivat, olen ajatellut maalata ulkona ja halukkailla on mahdollisuus päästä kokeilemaan maalauksen tekemistä, Mäkelä kertoo.

Taidetuuletuksen ideana on käydä kaikissa osoitteissa ja kerätä merkintä taidepassiin. Kaikkiin viiteen kohteeseen tutustuneiden kesken arvotaan taidepalkintoja. Osoitteet ja taidepassit voi noutaa Myllykartanosta, osoitteesta Finpyyntie 1 B.

Myllykartanon lisäksi Taidetuuletuksessa ovat mukana:  Maarit ja John Rogers, Vanha Vaasantie 3 C, Tuula Lindfors, Fransintie 20, Maija Metsäpalo, Myllykallio 4 ja Markku Mäkelä, Rasinojantie 9.