Talo täynnä mahdollisuuksia

Lavialaisilla Markku Hessolla, Eija Hessolla ja Pasi Törmälällä on paljon suunnitelmia virastotalon toiminnalle.

Popup-liikkeitä, kahvilatoimintaa, lähiruokatuottajia, paikallisia käsitöitä, kestävän kehityksen tuotteita, harrastuspiirejä, yrittäjiä, tapahtumia, näyttelyitä, kokouksia, juhlia, lista on loputon. Tätä kaikkea lavialaisnelikko on suunnitellut Lavian virastotalolle, jos virastotalo heille myydään.

– Meillä on lukematon määrä suunnitelmia. Kaipaamme tänne Laviaan sellaista yhteistä avointa tilaa, joka ei rajoita eri toimijoita, vaan tänne olisi kaikki yritykset, yhdistykset ja toimijat tervetulleita. Virastotalolle voisi kutsua kaikki koolle, Eija Hesso sanoo.

Lavian virastotalon ympäristössä on iso piha, parkkialue ja esteetön kulku rakennukseen. Sisältä löytyvät myös saunatilat, pesuhuoneet sekä keittiötilat. Valtuustosalia voi hyödyntää erilaisiin tapahtumiin ja juhliin. 

– Kaikkea näitä tiloja voitaisiin hyödyntää tulevassa toiminnassa. Laviassa on myös paljon kesämökkiläisiä, jotka käyttävät Lavian palveluita, sanoo Hesso.

– Tässä kohtaa pitäisi nähdä myös asian ekologinen puoli. Miksi toimiva rakennus, jossa on valmiina kaikki infrastruktuuri, puretaan? Täällä on valmiina valokuitukaapeli, sähköt ja korkealuokkainen ilmanvaihto. Tässä kohtaa pitäisi miettiä, kuinka paljon tällaisen rakennuksen rakentaminen maksaisi tänä päivänä, lisää Pasi Törmälä.

Nelikko nimittää tulevaa mahdollista toimintaa yritys- ja kulttuurikeskukseksi, jossa yrittäjät hyötyisivät toinen toisistaan ja voisivat yhdistää paikalliset voimansa.