Tangokuningas Risto Nevala laulaa ja liikkuu

Golf on yksi Risto Nevalan rakkaista harrastuksista. Hän on Kultaranta-golfin jäsen, mutta peli kulkee myös Aurinko Golfin kentällä, josta tämä kuva on otettu.

– Kiitän Jumalaa siitä, että ääneni on kestänyt, vaikka olen laulanut jo vuosikymmenet, sanoo tangokuningas Risto Nevala.

Nevala valittiin Suomen tangokuninkaaksi vuonna 1989 Seinäjoen tangofestivaaleilla. Samassa tilaisuudessa kruunattiin tangokuningattareksi Arja Koriseva, toinen Suomen iskelmätaivaan kestotähti.

Noormarkun Poikeljärveltä kotoisin oleva Risto Nevala keikkailee edelleen, vaikka hän on jo virallisesti eläkkeellä ollut monta vuotta. 73 ikävuotta ei paljon askelta lyhennä.

– Kyllä minä edelleen lähden laulamaan, jos vain pyydetään. Useimmiten häntä nykyisin pyydetään laulamaan erilaisiin ykstiyistilaisuuksiin, esimerkiksi syntymäpäiville. Myös laivaristeilyt työllistävät suosittua artistia, ja hän tekee myös konsertteja. Muutama vuosi sitten hän piti juhlakonsertin täpö täynnä olleessa Noormarkun kirkossa.

– Kieltämättä silloin minua kyllä jännitti, kun kyseessä oli kotikirkkoja ja kuulemassa niin paljon tuttua väkeä, hän nauraa.

Risto Nevala on kuuluisan Nevalan veljessarjan jälkeläisiä Ahlaisten Sahakosken tien varresta, jossa sijaitsi Nevalan kantatilan talo. Veljessarjan nuorin Emil ”Emppu” Nevala oli seitsemästä veljeksestä ainoa, joka perusti perheen. Riston kotitalo sijaitsi Poikeljärvellä, ja hänen isänsä työskenteli Ahlströmin metsätyönjohtajana.