Terveyskeskuksen eteiseen avautui ruokakaappi kaikille pomarkkulaisille

Anna Isoviita täyttää terveyskeskuksen tuulikaapissa sijaitsevaa kaappia. Jääkaappiin voi kuka tahansa kurkata ja ottaa sieltä ruokaa, joka muuten päätyisi hävikiksi.

Pomarkun terveysasemalle on avattu kaikille avoin jääkaappi. 

– Jääkaapin idea lähti siitä, että halusimme vähentää ruokahävikkiä ja olemme nähneet myös koronan tuoman ihmisten hädän. Kaapin ideana on, että kuka tahansa ikään, sukupuoleen tai sosiaaliluokkaan katsomatta, voi tulla hakemaan kaapista ruokaa, kertoo Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän eli PoSan sosiaalipalvelupäällikkö Anna Isoviita.

Projekti on osa PoSan aikuissosiaalityötä ja yhteistyökumppaneina projektissa on mukana kunnan Ruokapalvelut sekä paikallinen kauppa, joka lahjoittaa kaappiin hävikkiruokaa. Koululta ylijäänyt ruoka pakataan annoksiin ja hävikkiruokaa saa hakea jääkaapista terveysaseman aukioloaikoina.

– Sijoitimme jääkaapin ja pakastimen terveysaseman tuulikaappiin, josta pääsee huomaamatta kurkistamaan kaappiin. Olemme huomanneet kuntavastaanotolla, ettei kaikilla ole välttämättä ruokaan riittävästi rahaa. Projektin ideana on myös ihmisten hyvinvoinnin lisääminen ja arjen helpottaminen, kertoo PoSan sosiaaliohjaaja Irma Ekman.