Terveyskeskusta kehitetään, ei lakkauteta

Noormarkun terveyskeskus-sairaalaan varataan kolme miljoonaa vuosittain. Summalla varmistetaan toiminnan jatkuminen ja kehittäminen. Teksti Tapio Vallin, kuva Petra Söder.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo, että Noormarkun sairaalan ja terveyskeskuksen tulevaisuus on turvattu seuraaviksi vuosiksi. Porin ensi vuoden talousarvioesitystä medialle esitellyt Luukkonen sanoo, että sairaalan akuutti-osaston toimintaa kehitetään kuntoutuksen suuntaan.

– Talousarvioesityksessä sairaalan toimintaan varataan kolme miljoonaa euroa per vuosi. Summalla varmistetaan terveyskeskuksen toiminnan jatkuminen ja myös kehittäminen.

Sote-uudistuksen mahdollisen toteutumisen jälkeen  vuonna 2023 Satakunnan hyvinvointialueessa tehdään sitten uusia päätöksiä Noormarkun sote-keskuksen jatkosta.

Porin perusturvan terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto toteaa, että Noormarkun sote-keskuksen palvelut jatkuvat ennallaan kaupunginjohtajan esityksen perusteella, eikä terveyskeskusta olla lakkauttamassa. Näkymät ovat nyt täysin toiset kuin vielä pari viikkoa sitten.

– Lääkärin vastaanotto, neuvola ja muut palvelut jatkuvat ennallaan. Kaupunginjohtaja Luukkosen esitykseen sisältyy, että akuutti-osaston toiminta muutetaan kuntouttavaan suuntaan. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, sitä mietitään yhdessä sairaalan hyvän ja monialaisen henkilöstön kanssa, Koivisto sanoo.