Tukiperhe on aivan tavallinen perhe

Sofianna, Matti, Melissa ja eeve-maria Mäensivu tarjoavat perhearkea tukilapsille.

Noormarkkulaisten Eeva-Maria ja Matti Mäensivun perhe on tukiperhe, jossa vierailee kerran kuukaudessa yhtenä viikonloppuna 9-vuotias poika. Heinäkuussa noormarkkulaisperheessä vierailee myös toinen tuen tarpeessa oleva lapsi, 9-vuotias tyttö. Poika tulee perheeseen MLL:n piirin kautta, tytölle tukiperhettä etsittiin Pohjois-Satakunnan peruspalvelujen kuntayhtymän eli PoSan kautta.

– Sattui niin, että yksi tuttava on töissä PoSassa ja tiesi meidän toimivan tukiperheenä. Hän kysyi, olisimmeko kiinnostuneita toimimaan myös tytölle tukiperheenä, sillä tukiperheistä on kova pula, Eeva-Maria kertoo. 

Eeva-Maria lähti aikoinaan MLL:n tukihenkilökurssille kaverin innoittamana. Siellä kuitenkin kysyttiin, että lähtisikö koko perhe tukiperheeksi tarvitsevalle lapselle. 

– Olin ajatellut, että toimisin tukihenkilönä esimerkiksi jollekin nuorelle, mutta kun meitä kysyttiin tukiperheeksi, keskustelimme asiasta ja se tuntui hyvältä, niinpä päätimme ryhtyä tukiperheeksi. Myös lapset, Melissa, 15, ja Sofianna, 12, pitivät ajatuksesta.

Mäensivujen luona vieraileva poika tuli heille alle 2-vuotiaana. Tukiperheen ei tarvitse valmistella tukilasta varten sen kummempia sirkustemppuja tai tempauksia, normaali arki riittää.