Turkkilainen Neriman viihtyy noormarkkulaisten nuorten parissa

Neriman on kertonut nuorille turkkilaisesta kulttuurista ja naisten asemasta. Kuvassa Nerimanin ja Noormarkun nuorisotilan valvojan Jari Lahnavikin kanssa Nico Järvensivu, Aaro Rintamäki ja Jesse Heinonen.

Porin kaupunki on saanut rahoitusta Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta International Youth Houses -hankkeeseen, jonka myötä Porin nuorisopalveluihin on tullut vuodeksi vapaaehtoistöihin kaksi nuorta aikuista. Neriman Sencer on Turkista ja Alena Kaliska Slovakiasta.

Neriman ja Alena saapuivat Poriin viime marraskuussa ja lähtevät syyskuun lopussa 2021. Nuoret naiset ovat muun muassa kiertäneet nuorisotiloissa eri puolilla Poria ja viettäneet aikaa porilaisten nuorten kanssa.

Neriman on viihtynyt erityisen hyvin Noormarkussa. Hän ja Noormarkun nuorisotilan valvoja Jari Lahnavik ovat löytäneet yhteisen sävelen hienoisista kieliongelmista huolimatta.

– Jari on esitellyt minulle paikkoja. Noormarkun luonto on upea, on joki ja todella kaunis Ahlströmin ruukkialue. Siellä on aivan mahtavia rakennuksia, kuten Havulinna ja Villa Mairea, Neriman hehkuttaa.

Neriman on viihtynyt hienosti myös noormarkkulaisten nuorten kanssa. Yksi International Youth Houses -hankkeen tavoitteista on lisätä positiivista kansainvälistä ilmapiiriä, tuoda monikulttuurista toimintaa nuorisotyöhön ja vähentää ennakkoluuloja ja rasismia. Neriman onkin jutellut nuorille kulttuuristaan, näyttänyt kuvia ja kertonut oman tarinansa.

Lue koko juttu torstain 10.6. Uutisluotsista.