”Tuurista on paljon ollut kiinni”

Hannu Takalan kumikorjaamo 35 vuotta

Hannu Takalan kumikorjaamon seinää koristaa kuva muun muassa yrityksen ensimmäisestä sijaintipaikasta Noormarkun keskustassa. Raameissa on myös yrityksen ensimmäinen kymmenen markan raha.

Pitkän linjan rengasalan yrittäjä Hannu Takala toteaa, että yrittäjän polulla paljon on ollut tuurista kiinni. Hänen yrityksensä Kumikorjaamo H. Takala täytti viime maanantaina 35 vuotta. Juhlapäivää yrittäjä vietti työn merkeissä, vaikka aikookin pikkuhiljaa jättäytyä taustarooliin ja antaa tilaa työntekijöille.

– Alan pitää Hannun leikkipäiviä, jolloin vietän aikaa lapsenlapsen kanssa, hän hymyilee.

– Se on suuri asia, että työntekijät ovat olleet koko yrittäjäuran hyviä ja ahkeria. He ottavat mielellään vastuuta ja tekevät hommansa yrittäjämäisellä asenteelle, Takala toteaa.

Toinen iso asia on, että koti ja perhe ja vaimo ovat olleet myös ymmärtäväisiä sekä edesauttaneet rengasliikkeen hoidossa koko ajan.

Kolmanneksi Takala nimeää tilanteen, jossa hän aloitti yrittäjänä.

– 1980-luvun puolivälissä elettiin valtavaa nousukautta, kun rahamarkkinat olivat vapautuneet. Lueskelin silloin paikallisesta Luoteiskunnat -lehdestä Martti Anttilan juttua Noormarkun tyhjillään olevista liiketiloista. Se olikin ehkä suurin kimmoke, kun aloitin niin sanotun Markkubaarin tiloissa Noormarkun keskustassa oman yrityksen. Tilat eivät tosin olleet kovin hyvin soveltuvat rengasalan töihin, mutta siitä lähdettiin.