Uhka Reposaaren koulun yltä väistyi ja Kotiranta I sai määrärahansa

Teksti: Maarit Kautto
Kuvituskuva Reposaaresta.

Porin kaupunginvaltuusto  hyväksyi ensi vuoden budjetin seitsemän tunnin maratonkokouksessa

Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2021 talousarvion ja vuosien 2021–2023 taloussuunnitelman noin seitsemän tuntia kestäneen maratonkokouksen jälkeen 14. joulukuuta.

Pitkien puheiden ja useiden äänestysten jälkeen kaupunginhallituksen talousarvioesitys muuttui vain yhdessä kohdassa: Valtuusto päätti yksimielisesti, että nuorisovaltuuston budjettiin lisätään 3000 euroa ja määräraha nostetaan 15 000 euroon.

Reposaarelaiset voivat jälleen huokaista helpotuksesta, sillä  koulun tulevaisuus on ainakin joksikin aikaa turvattu. Kaupunginjohtajan alkuperäisessä budjettiesityksessä oli kirjaus siitä, että koulun toiminta lakkautetaan, jos sen oppilasmäärä on alle 50 kahtena peräkkäisenä vuonna. Käytännössä tämä olisi tarkoittanut Reposaaren koulua. 

Kaupunginhallitus poisti koulu-kirjauksen, eikä valtuustokaan sitä enää palauttanut, vaikka kokoomus niin esittikin. Kokoomus jäi esityksensä kanssa yksin äänin 46-13.

Myös Lavian Kotiranta I:n määrärahasta äänestettiin, kun kokoomus esitti palvelukodille suunnatun 200 000 euron poistamista. Kokoomus jäi jälleen esityksensä kanssa yksin äänin 46-13.