Uudet frisbeegolfväylät testissä lauantaina Ahlaisissa

Ahlaisten frisbeegolfradalla riittää haastetta monentasoiselle heittäjälle. –Aiempi rata palveli vain aloittelijoita, Mika Etelätalo kertoo.

Ahlaisten urheilukentän ympäristössä sijaitsevalla frisbeegolfradalla riittää kävijöitä. Ahlaisten Nuorisoseuran uusima rata on muuttunut 9-väyläisestä 18 väyläiseksi, ja se kulkee vaihtelevassa maastossa, esimerkiksi koskemattomassa metsässä.

– Viime vuoden juhannuskisoissa syntyi idea uusitusta radasta, kun kaikki 86 pelaajaa joutuivat koko ajan odottelemaan omaa vuoroaan. Entinen rata oli vanhanaikainen ja helppo. Nyt radalla on teknistä haastetta kokeneemmillekin pelaajille, ja se vaatii erilaisten heittotyylien käyttöä, kertoo projektia vetänyt Mika Etelätalo.

Projektia rahoitettiin Karhuseudun Leader-rahalla, ja rata laitettiin kuntoon muutaman hengen talkooporukalla. Muutamia opastetauluja vielä odotellaan, mutta muuten rata alkaa olla valmis.

Lauantaina frisbeegolfradalla järjestetään avajaiskisat, jonne kuka tahansa on tervetullut. Kisassa on erikseen naisten ja miesten sarjat sekä alle 18-vuotiaiden junnusarja. Kello 13.30 aukeaa ilmoittautuminen, ja kisa alkaa kello 14. Vaikka muutamaa opastetaulua vielä odotellaan, on kisassa väylät merkattu hyvin.

Lue koko juttu 9.6. paperilehdestä.