Uutisluotsin levikkialueelta peräti kymmenen ehdokasta aluevaltuustoon

Uutisluotsin levikkialueelta Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valittiin peräti kymmenen ehdokasta.  Uutisluotsin levikkialuetta ovat Noormarkku, Pomarkku, Lavia, Ahlainen, Reposaari ja Siikainen. 

Merkille pantavaa on, että esimerkiksi Ahlaisista aluevaltuustoon pääsi peräti neljä ehdokasta. He ovat Heidi Sakari (ps), 454 ääntä, Raisa Ranta (vas), 967 ääntä, Tapio Furuholm (vas), 522 ääntä,  ja Jouni Uusitalo (sd), 362 ääntä. 

Pomarkun osalta nähtäväksi jää, saadaanko sieltä yksi vai kaksi edustajaa aluevaltuustoon. Pomarkusta kirkkaasti läpi meni Minna Grönman (kesk), 349 ääntä. Sen sijaan Jaakko Aromaa (kok) joutuu odottamaan tarkastuslaskentaa ja sen jälkeen vielä mahdollista arvontaa, sillä hän sai saman äänimäärän kuin Juha Joutsenlahti (kok) ja Eveliina Perälä (kok). Kaikki kolme saivat 350 ääntä.

Noormarkusta aluevaltuustoon valittiin Juha Kantola (kesk), 366 ääntä, Tapio Huhtanen (kesk), 400 ääntä ja Heli Sulkava (kesk), 332 ääntä. Laviastakin saatiin yksi ehdokas, Aila Haikkonen (kesk), 660 ääntä.
Noormarkkulaisista ehdokkaista varalle pääsivät Satu Joensuu (sd), 259 ääntä ja Helvi Walli (kok), 287 ääntä. Varalle pääsi myös Noormarkusta kotoisin oleva, Merikarvialla ehdokkaana ollut Maarit Viikilä (kesk), 204 ääntä.

Siikainen jäi ilman aluevaltuustopaikkaa. Siikaisissa äänestysprosentti oli Uutisluotsin levikkialueen kunnista alhaisin 47,4. Puolueista Siikaisissa äänestettiin eniten Keskustaa. Oman kunnan ehdokkaista eniten ääniä sai varalle yltänyt Sari Vuorela (kesk)  ja toiseksi eniten Taisto Salo (sd), muutoin siikaislaisten äänet näyttävät hajaantuneen lähikuntiin ja oman kunnan sisälläkin. Sari Vuorelan äänisaalis oli kaikkiaan 250 ja sillä hän ylsi varasijalle.

Lue lisää vaaleista ja Uutisluotsin levikkialueelta aluevaltuustoon valittujen mietteistä paperilehdestä 27. tammikuuta.