Valokuitua kaivataan Noormarkkuun

Mobiilinetti pätkii ja hidastelee, varsinkin, jos käyttäjiä on paljon. Tämä on huomannut myös noormarkkulainen, Mäntylässä asuva Joni Rautiainen, joka on herätellyt asiasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Itselläni on katolla kyllä antennit vahvistamassa 4G-verkkoa, mutta silti kaipaisin tänne valokuitua. Etätyöt varmasti lisääntyvät tulevaisuudessa, ja valokuitu olisi monelle ratkaisu.

Valokuidun eduiksi ohjelmistosuunnittelijana toimiva Rautiainen listaa nopeuden, luotettavuuden ja toimintavarmuuden. Valokuidussa ei esiinny nopeusvaihteluita naapureiden internetin käytön vuoksi toisin kuin langattomilla teknologioilla.

Hän on selvittänyt asiaa ja toivookin nyt muidenkin kuidusta kiinnostuneiden ottavan yhteyttä mahdollisiin palveluntarjoajiin verkossa. 

– Ainakin osoitteissa avoinkuitu.fi voi ilmoittaa mielenkiintonsa, tämä on ehkäpä helpoin kanava, mutta hyvä olisi, jos valokuidusta kiinnostunteet ilmoittaisivat mielenkiintonsa ihan jokaiselle operaattorille. Myös Elisalla verkkosivulla pääsee ilmoittamaan halunsa valokuituun. DNA:n sivuilla ei ole suoraa linkkiä, mutta heihin voi ottaa yhteyttä suoraan, Rautiainen kertoo.