Vatajankosken Sähkö myy sähkönmyyntinsä

Vuoden 2019 alussa korjattiin myrskytuhoja Pomarkussa. Vatajankosken Sähkö jatkaa alueellaan verkon ylläpitoa ja rakentamista. ARKISTOKUVA

Sähköntoimitus asiakkaille jatkuu normaalisti 

Vatajankosken Sähkö uudistaa toimintaansa luopumalla sähkönmyynnistä. Yhtiö myy sähkön vähittäismyyntiliiketoimintansa Lumme Energia Oy:lle. 

Sähkönmyyntiasiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään, sillä sähköntoimitus heille jatkuu täysin normaalisti. Sähkönmyyntiasiakkaalle muutos näkyy tulevaisuudessa vain niin, että laskuja tulee kaksi, toinen Vatajankoskelta sähkönsiirrosta ja toinen käytetystä sähköstä Lumme Energialta.

Myytävän liiketoiminnan osuus Vatajankosken Sähkön liikevaihdosta on varsin suuri, noin 30 prosenttia eli noin 9 miljoonaa euroa, mutta osuus yhtiön tuloksesta ja samalla yhtiön arvosta on vähäinen – vain kahden-kolmen prosentin luokkaa. Kaupalla ei ole vaikutusta Vatajankosken Sähkön muihin liiketoimintoihin, eli yhtiö huolehtii jatkossakin asiakkaidensa sähkönsiirrosta, omistamansa sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta, Kankaanpään kaukolämmityksestä sekä paikallisesta sähkön- ja höyryntuotannosta. 

Järjestely liittyy Vatajankosken Sähkön strategiaan irtautua heikosti kannattavista liiketoiminnoista ja panostaa kasvuun nopeasti kehittyvissä uusissa energiaratkaisuissa, joissa yhtiöllä on vankkaa osaamista ja hyvät edellytykset kasvaa markkinoita nopeammin. Näihin ratkaisuihin kuuluvat muun muassa älykaukolämpöratkaisut ja niihin liittyvät palvelut taloyhtiöille ja kiinteistöille, uudet innovatiiviset lämmöntuotantoratkaisut (kuten datalämpö), aurinkosähköratkaisut sekä energiaan liittyvät yhteistyöratkaisut teollisuusyritysten kanssa (mm. Knauf-yhteistyö).

  Jaa: