Vauhdikasta agilitya Noormarkun koirahallilla

Noormarkkulainen Johanna Friman ja belgianpaimenkoira Nuka selvittivät hyppyradan hienosti nollilla. Kuva Pekka Panu. 

TVA Pori ry järjesti viime lauantaina ensimmäiset viralliset agilitykilpailunsa Noormarkun hallilla Rauhalammintien varrella. Hauska ja vauhdikas laji ja erinäköisten ja kokoisten koirien iloinen meno ja yhteistyö ohjaajien kanssa oli hauskaa katseltavaa.

Kilpailuihin oli ilmoittautunut 98 koirakkoa ja startteja oli päivän aikana kaikkiaan 180.  

Kilpailu käytiin tuomari Johanna Wüthrichin suunnittelemilla radoilla, joilla koirat ja ohjaajat pääsivät testaamaan yhteistyötään ja suorittamaan erilaisia esteitä kuten hypyt, putket, pujottelukepit, puomi, keinu ja rengas. 

TVA Pori ry on vuonna 2007 perustettu koiraseura Porissa. TVA järjestää tottelevaisuus-, rally-toko- ja agilitykoulutusta kaiken rotuisille ja tasoisille koirille. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää koiratoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.
– Toko ja rally-toko -kisoja olemme järjestäneet jo pitkään, mutta agility-kisat olivat seuran ensimmäiset. Palaute oli positiivista, joten todennäköisesti tästä eteenpäin tulemme järjestämään myös agilitykisoja vähintään kerran vuodessa, vastaava koetoimitsija Laura Lilja totesi. 

Tuomari Johanna Wüthrich seuraa TVA Poria edustavan Liisa Elon ja bordercollie Windun menoa, taustalla ratatyöntekijänä noormarkkulainen Annukka Peltomäki-Kopra. Kuva Pauliina Haikonen-Lilja.